رئیس مجلس در همایش فرمانداران سخنانی را درباره صندوقهای رأیگیری بیان کرد که باعث تعجب ناظران سیاسی شد. آقای لاریجانی گفته است که «هر چه صندوقهای رأی به جای کدر بودن، شفافتر باشد، مردم بیشتر اعتماد میکنند و رأی ریخته شده در صندوقها را میبینند.»
روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میکند.
** کیهان
پروتکل الحاقی تهدید امنیت ملی است چه رسد به بازرسی فراتر از آن
«آنچه اکنون تیم مذاکرهکننده میتواند انجام دهد، التزام به قوانین داخلی و مذاکره براساس آنهاست، چرا که در غیر این صورت، کشور را دچار تعهداتی غیرقابل جبران برای سالیان دراز خواهد کرد و نکته بسیار مهمتر از بازرسیها، آن چیزی است که در قبال همه این امتیازات قرار است تیم ایرانی دریافت کند. آنچه رهبر انقلاب مطالبه فرموده و رئیسجمهور بارها بر آن تاکید داشتهاند، لغو همه و یکباره تحریمها در هنگام امضاء توافق است، به نظر میرسد به جای بحث بر سر بازرسیها که تکلیف آن کاملا مشخص است، باید صراحتا روشن شود که آیا در قبال این مذاکرات، تحریمی لغو خواهد شد، و اگر آری آیا یکباره و در هنگام امضاء توافق و یا منوط به هزار و یک شرط عملی نشدنی!؟»
رجانیوز با انتشار این تحلیل به بررسی برخی اظهارات متناقض اعضای تیم مذاکرهکننده (از جمله عراقچی و بعیدینژاد) درباره بازرسیها و پروتکل الحاقی پرداخت و نوشت: آژانس به بهانه حل موضوع PMD که البته در بیانیه لوزان از آن به عنوان موضوعات حال و آینده یاد شده است، دسترسیهای «ضروری و فوری» به 1. تمامی اطلاعات 2. اسناد 3.سایتها 4.مواد 5. افراد را در ایران خواستار شده است. موضوعی که هرگز طبق پروتکل الحاقی، آن هم در صورت پذیرش آن توسط ایران و تصویب در مجلس، باز هم امکان درخواست قانونی آن را نداشت. اما نکته دیگر آنکه حتی با صرف نظر از موضوع بازرسیهای تحت عنوان PMD که بسیار گسترده و غیرقابل باور است، حتی پذیرش پروتکل الحاقی نیز امکان دسترسی آژانس به تاسیسات نظامی ایران را فراهم خواهد کرد. هر چند این نکته را آقای بعیدینژاد رد کرده اما سیدعباس عراقچی در آخرین گفتگوی زنده تلویزیونی خود آن را تایید میکند.
بعیدینژاد در یادداشت خود پذیرش پروتکل الحاقی را در دنیا عادی معرفی کرده اما اشارهای به این نکرده است که 124 کشوری که پروتکل را پذیرفتهاند، یا اساسا صنعت هستهای ندارند یا بسیار فقیر بوده و جزء کشورهای هستهای به شمار نمیروند و کشورهایی که اتفاقا در آستانه هستهای شدن قرار دارند، از پذیرش این پروتکل طفره رفتهاند.
رجانیوز در ادامه با اشاره به «چهار لایه نظارتی شامل 1- پروتکل الحاقی 2- کد اصلاحی 3/1 ذیل پادمان 3- دسترسیهای بیشتر برای روشن کردن موضوعات حال و گذشته و 4- فنآوریهای مدرن نظارتی مرتبط با موضوع PMD» که در بیانیه لوزان آمده، مینویسد: این در حالی است که تنها پذیرش موضوع پروتکل امکان دسترسی گسترده به اسرار نظامی کشور را در اختیار طرف مقابل قرار خواهد داد و حال آنکه ایران سه مورد کاملا فراتر از پروتکل را که از بازرسیهای پروتکل نیز گسترده است، پذیرفته تا اجرا کند.
بعیدینژاد در بیان ضرورت پذیرش پروتکل الحاقی از سوی ایران، صراحتا اعلام میکند که اگر این پروتکل پذیرفته نشود، مذاکرات با شکست روبرو خواهد شد و عملا مجلس را ملزم به تصویب پروتکلی میداند، که شرط اجرایی شدن آن مجلس است. این در حالی است که پیش از این عراقچی در گفتگوی ویژه خبری، صراحتا اعلام کرده بود در صورتی که این نظام بازرسیها، تاسیسات نظامی ایران را در معرض خطر قرار دهد، از عدم پذیرش توافق ابایی وجود نخواهد داشت. نکته تاسفبار آن است که اساسا پذیرش پروتکل در حیطه اختیارات تیم مذاکرهکننده ایرانی نیست که مبنای شکلگیری توافق خود را بر روی آن بنا گذاشته است، چرا که مطابق با قانون اساسی جمهوری اسلامی، تصویب آن در اختیار مجلس بوده است. و از سوی دیگر، مطابق با قانون صیانت از دستاوردهای صلحآمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران حتی دولت حق اجرای داوطلبانه این پروتکل تا زمان خروج پرونده ایران از شورای امنیت و لغو همه تحریمها را نداشته است.
ماده 4 این قانون میگوید: «دولت مکلف است صرفا در چارچوب «توافقنامه پادمان» معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای با آژانس بینالمللی انرژی اتمی همکاری نماید. اجابت درخواستهای فراتر از «توافقنامه پادمان» توسط دولت ممنوع است.»
حال مشخص نیست تیم مذاکرهکننده با کدام مجوز بنای توافق مورد تصور خود را بر پذیرش این پروتکل از سوی مجلس گذاشته و حتی مطابق با بیانیه لوزان، نه تنها مجلس را ملزم به تصویب پروتکل کرده بلکه تا زمان تصویب پروتکل نیز، کشور را ملزم به اجرای آن نموده است.
تحریف منطق صریح امام(ره) درباره میزان حال فعلی افراد است
مشاور رئیس جمهور به تحریف موضع حضرت امام درباره میزان حال فعلی افراد است پرداخت.
روزنامه ایران در مصاحبه هفته گذشته خود از علی یونسی پرسید: یکی از موانعی که بر سر راه تشکیل چنین مجلسی (مجلسی آرمانی که یونسی ترسیم میکند) ایجاد میکنند و حتی از ورود افرادی از خانواده انقلاب به مجلس هم جلوگیری میکنند، تکیه آنان به این بیان امام(ره) است که «ملاک حال فعلی افراد است». با استفاده از این نقل قول بسیاری را کنار میگذارند یا مانع فعالیت بسیاری دیگر میشوند. به نظر شما منظور امام(ره) از این جمله چه بود؟
یونسی در پاسخ میگوید: «به امام(ره) ظلمهای زیادی شد، که یکی از ظلمها، تحریف این نظر ایشان است. امام(ره) که فرمودند ملاک حال فعلی افراد است، یعنی چنانچه در زمان شاه افرادی راه و روش دیگری داشتند، مثلاً به اقتضای شرایط مجبور میشدند در ادارات دولتی باشند یا در احزاب فعالیت میکردند، اما اگر با انقلاب، برگشتند- چنانکه دیدیم بسیاری از این افراد انقلابی شدند یا حتی در جبههها شهید هم شدند- حتی اگر در زمان انقلاب شرایط دیگری داشته بودند، در دیدگاه امام(ره)، ما در قضاوت خود نسبت به این افراد، نباید در گذشته نبش قبر کنیم، بلکه باید ببینیم الان چه میگوید و چگونه رفتار میکند.»
به گزارش مشرق، البته چنین تفسیری از نظر امام در جمله معروف «ملاک حال فعلی افراد است» مسبوق به سابقه است و پیش از این نیز توسط یکی از سایتهای نزدیک به دولت در گفتوگو با هاشمی رفسنجانی به طور معناداری مطرح شده است.
این در حالی است که با نگاهی به صحیفه امام راحل و وصیتنامه عبادی سیاسی که آخرین نظرات ایشان در آن به وضوح و صریحاً ذکر شده است، خلاف چنین تفسیر جهتدار و انحرافی مشاهده میشود. آنچه در وصیتنامه سیاسی الهی رهبر فقید انقلاب اسلامی خطاب به آحاد مردم نوشته شده امری واضح و آشکار است که هیچ تاویلی را برنمیتابد. امام خمینی در پایان وصیتنامه خود 4 تذکر مهم قید میکنند که آخرین آنها بدین قرار است: «من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه سالوسی و اسلامنمایی بعضی افراد ذکری از آنان کرده و تمجیدی نمودهام، که بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شدهام. آن تمجیدها در حالی بود که خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار مینمایاندند، و نباید از آن مسائل سوء استفاده شود و میزان در هر کس حال فعلی او است.»
این دقیقاً همان امری که در این سالها در مورد چرخش رفتارهای برخی یاران انقلاب اسلامی از سابقه انقلابی و ضدیت کردارشان با آرا و اندیشههای امام خمینی مورد استناد قرار گرفته و باعث اعتراض به کسانی شده که از یک طرف خود را به امام خمینی نزدیک میدانند و از طرف دیگر با عملکردشان در خلاف جهت منویات و اهدافی که امام در نظر داشتند و عمر شریفشان را در آن صرف کردند حرکت میکنند.
آنچه از وصیتنامه امام راحل به خوبی دریافت میشود، دقیقاً عکس سخنانی است که از سوی یونسی و هاشمی و برخی از رسانههای خاص روایت میشود. امام(ره) با بیانی صریح و روشن با تکیه بر تجربه تاریخی اسلام که البته نمونههایی از آن نیز در دوران ایشان رخ داد، جامعه را از طلحه و زبیرهای زمانه بر حذر میدارد و به طور صریح ملت ایران را نسبت به سوء استفادههای اینچنینی هوشیار میسازند.
آقای لاریجانی! در زمین فتنهگران بازی نکنید
«آقای لاریجانی! شبهه افکنی عوامانه انتخاباتی کار سیاستبازان و فتنهگران است نه شما».
جهان نیوز نوشت: رئیس مجلس در همایش فرمانداران سخنانی را درباره صندوقهای رأیگیری بیان کرد که باعث تعجب ناظران سیاسی شد. آقای لاریجانی گفته است که «هر چه صندوقهای رأی به جای کدر بودن، شفافتر باشد، مردم بیشتر اعتماد میکنند و رأی ریخته شده در صندوقها را میبینند.»
یک روز پیش از آن هم، رئیس جمهور در همایش فرمانداران در مورد صندوقهای رأی گفت: «صندوق رأی نیز باید صندوقی پلاستیکی و شفاف باشد تا همه آرای درون صندوق را از دور ببینند و مقوا، پارچه، چسب و دوخته نباشد و صندوقی باشد که من ببینم که رأیام درون صندوق افتاد و دیگری نیز رأی خود را ببیند تا من که نفر اول هستم و رأی میدهم، ببینم که صندوق خالی است و فردا به دروغ به من نگویند که این صندوق یک سومش پر بود! برای چه دور صندوق پارچهای پیچیده میشود تا اتهامات زده شود؟ باید این رفتار را ترک کرد و نگذاریم به نظام تهمت زده شود.»
جهاننیوز تصریح کرد: این در حالی است که از سال 86 در همه انتخاباتها از صندوقهای پلاستیکی استفاده شده و تعداد آرا از پشت تلق پلاستیکی کدر قابل رؤیت است در عین حال اسامی نوشته شده قابل رؤیت نیست. از همین صندوقها بود که در خرداد 92 نام حجتالاسلام حسن روحانی خارج شد. آقای روحانی در این انتخابات با اختلاف بسیار جزئی و کمتر از یک درصد آرا پیروز شد اما نظام پای آرای لب مرزی او ایستاد و کمترین شبههای به انتخابات وارد نشد.
گرچه با توجه به این واقعیت از رئیس جمهور انتظار شبههافکنی درباره سلامت انتخابات و تکرار بهانههای فعالان فتنه نمیرود اما بیان این اظهارات با توجه به حضور طیفی از متهمان فتنه در مدیریت دولتی و نفوذ چهرههایی چون آقای هاشمی رفسنجانی- از بنیانگذاران واژه تقلب در سال 88 - بر دولت بعید به نظر نمیرسد. با این حال، بیان سخنان مشابه از سوی علی لاریجانی دور از انتظار و موجب شگفتی است؛ زیرا صندوقهای رأیگیری سالهاست که پارچهای نیست و «پر و خالی بودن» آنها برای همه رأیدهندگان به وضوح قابل تشخیص است.
جهان نیوز خاطرنشان کرد: طبعاً برای رئیس محترم مجلس که حضور چندین سالهاش در مجلس شورای اسلامی از دل همین صندوقها بیرون آمده است، نباید رنگ صندوقها باعث بیان «سخنان عوامانه» و «شک و شبهههای رد شده» شود؛ به ویژه اینکه ادعاهایی از این دست قبلاً از سوی بانیان و متهمان اصلی فتنه 88 کلید خورده و روشن شده که کاملاً بیاساس است. بنابر این واقعیات از رئیس محترم مجلس انتظار میرود که اظهاراتش را باجملات و عبارات اعتمادآفرین اصلاح کند، زیرا همانگونه که در سخنرانی اخیر خود گفته است: «ایجاد فضای یأسآلود برای امور سرنوشتساز مانند انتخابات خوب نیست.»
کدام رفتار مدعیان اصلاحطلبی با خط امام(ره) سازگار است؟!
عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون میگوید امام(ره) یک اصلاحطلب بود.
مجید انصاری معاون حقوقی و پارلمانی رئیسجمهور در مصاحبه با روزنامه دانشگاه آزاد (فرهیختگان) گفت: «دشمنان میخواهند چهره امام را مخدوش کنند و از امام کدهای نادرست میآورند، بدون اینکه به فلسفه پیدایی آن سخنان توجه کنند موضع امام را در مقطع زمانی بازگو میکنند و با امروز شبیهسازی میکنند به خصوص سخنانی که به مردم سختگیری میکردند اما باید بگویم این ظلم بزرگی به امام است. امام در سختترین شرایط جنگ و ترور، پیام هشت مادهای صادر کردند و همیشه کنار مردم بودند، اگر فریادی بود بر سر دولتمردان میکشیدند. جوانان باید بدانند امام یک اصلاحطلب بزرگ بودند. امام با نگاه اصلاحطلبی آمدند و نظام عقبمانده شاهنشاهی را سرنگون کردند.
مجید انصاری توضیح نداده که اولا چرا امام حتی یک بار نفرمودند من اصلاحطلب هستم؟ ثانیا با عنایت به اینکه مواضع مدعیان امروزی اصلاحطلبی (از نهضت آزادی و جبهه ملی تا طیفی از چپهای تجدیدنظرطلب) تقابل کامل با مواضع راهبردی حضرت امام(ره) دارد، از دو حال خارج نیست؛ یا حضرت امام به مفهوم راستین کلمه دنبال اصلاحگری بودند -که بودند- که در آن صورت برخی مدعیان امروز اصلاحطلبی، مصداق واقعی فسادطلبی و فسادانگیزی هستند. اما شق دوم این است که اگر «اصلاحطلبی» تابلوی همین جریان منحرف و فسادطلب است که در آن صورت مکتب امام نسبتی جز تباین و تنافر و تضاد با آنان پیدا نمیکند. به عنوان مثال حضرت امام آمریکا را شیطان بزرگ و اسرائیل را غده سرطانی که باید از بین برود مینامید اما مدعیان دروغین اصلاحطلبی، در به در سازش و دوستی و کرنش در برابر آمریکا بودهاند. امام، موضوع فلسطین را تبدیل به مطالبه استراتژیک جمهوری اسلامی کردند و جماعت تجدیدنظرطلب مدعی اصلاحطلبی پای شعار نه غزه نه لبنان ایستادند و در شمار «سرمایه بزرگ و پیادهنظام اسرائیل» در فتنه سبز درآمدند.
امام در دفاع از اصول و ارزشها و فرهنگ اسلامی ذرهای مماشات نداشت و مدعیان دروغین اصلاحطلبی به تحریف و تردید و انکار همین اصول و فرهنگ پرداختند. امام عدالتخواه و طرفدار پابرهنگان بود و این جماعت تجدیدنظرطلب صریح گفتند اقتصاد و معیشت مردم به ما ربطی ندارد و شعارهای ما سیاسی است و اگر مرگ موش را هم مجانی توزیع کنید، مردم برایش صف میکشند! امام عمر خود را وقف تاسیس حکومت اسلامی و ولایت فقیه کرد و فریبکاران مدعی شعار اصلاحطلبی با ضد انقلابی ائتلاف کردند که علنا شعار میدادند «انتخابات بهانه است. اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه» و...
آیا اگر امروز حضرت امام در قید حیات بودند از چنان اصلاحطلبی منافقانهای اعلام انزجار و برائت نمیکردند و آیا جز به همین خاطر بود که نویسنده هتاک همانها در کنفرانس برلین مدعی شد خمینی به موزه تاریخ خواهد رفت و صدایی از همین مدعیان به اعتراض برنیامد؟!
** وطن امروز
بیاعتمادی رهبری به آمریکا براساس منطق امام تبیین شده است
دکتر سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در اظهاراتی پیش از خطبههای نماز جمعه مشهد با بیان اینکه گزینه نظامی بلوفی بیش نیست، گفت: آنها زودتر از اینها از این گزینه علیه ملت ما قبل و بعد از پیروزی انقلاب استفاده کردند و هر چه داشتند به کار گرفتند اما با ایثار و مجاهدت ملت ما با شکست مواجه شدند.
به گزارش «نسیم»، جلیلی با طرح این سوال که چه شده است که 6 قدرت در یک طرف و جمهوری اسلامی در یک طرف مینشینند و با هم مذاکره میکنند، گفت: چرا باید برای وضعیت صلحآمیز هستهای ایران اینقدر حساسیت وجود داشته باشد؟ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براینکه عدهای از قدرتها نزدیک به 70 سال است مناسبات جهان را تعریف کردهاند که بایستی برخی قدرتها امتیازاتی داشته باشند و دیگران نتوانند به آن دست پیدا کنند، گفت: آنها در موضوع حق وتو میگویند ما 5 قدرت میتوانیم داشته باشیم و دیگران نه. جلیلی با تاکید براینکه آمریکاییها میدانند ملت آن چیزی را که اراده کند یقیناً محقق میشود، گفت: امامخمینی(ره) حیات دوبارهای به اسلام داد؛ در ویژگیهای بارز او همین بس که امام به خوبی دشمن را میشناخت و بیاعتمادی به دشمن برای امام روشن بود.
جلیلی با بیان اینکه بیاعتمادی به آمریکا که مقام معظم رهبری بارها تأکید کردهاند، یک توهم نیست، یک منطق است که برگرفته از رسالت و منطق امام راحل است، گفت: آنهایی که به این بیاعتمادی شک دارند سرنوشت کشورهایی که به آمریکا اعتماد کردند را ببینند که چه روزی به سر آنها آمده است. وی تاکید کرد: ما باید نسبت به اسلام آمریکایی حساسیت داشته باشیم؛ اسلام آمریکایی میخواهد ملت را از مبارزه منصرفکند.
** آرمان
ﻣﺨﺎﻟﻒ ﺟﻬﺎ ﻥﺑﻴﻨﻲ ﺩﻭﻟﺘﻴﻢ
ﺷــﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺭﻭ ﺡﺍ... ﺣﺴﻴﻨﻴﺎﻥ ﺑﺎ ﺍﺷــﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﺎ ﺑﺎ ﺩﻭﻟﺖ ﻣﺨﺎﻟﻔﺘﻲ ﻧﺪﺍﺷﺘﻪ، ﺍﻣﺎ ﺑﺎ ﺟﻬﺎﻥ ﺑﻴﻨﻲ ﺩﻭﻟﺖ ﻣﺨﺎﻟﻔﻴﻢ، ﮔﻔﺖ: ﻣﺴﺌﻮﻻﻥ ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﺍﻳﺮﺍﻥﺑ ﺎﻳﺪﺑ ﺪﺍﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﻣﻘﺪﻣﻪ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﻭﺍﺣﺪ ﺣﻀﺮﺕ ﺣﺠﺖ )ﻋﺞ( ﺍﺳﺖ ﻭ ﻧﺒﺎﻳﺪ ﻣﺴﺎﺋﻞ ﻭ ﻣﺸﻜﻼﺕ ﻛﺸﻮﺭ ﺍﺯ ﺟﻤﻠﻪ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ، ﻣﺴﺌﻮﻻﻥ ﻣﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﻫﺪﻑ ﺩﻭﺭ ﻛﻨﺪ. ﻣﺎ ﺍﮔﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺩﻭﻟﺖ ﺍﻧﺘﻘﺎﺩﻱ ﺩﺍﺭﻳﻢ، ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺟﻬﺎ ﻥﺑﻴﻨﻲ ﺩﻭﻟﺖ ﺑﻮﺩﻩ، ﭼﺮﺍﻛﻪ ﻣﺎ ﺧﻮﺩﻣﺎﻥ ﺍﻧﻘﻼﺑﻲ ﻫﺴﺘﻴﻢ ﻭ ﺍﻧﻘﻼﺑﻲ ﺑﺎﻳﺪ ﺍﻫﻞ ﻣﺬﺍﻛﺮﻩ ﺑﺎﺷﺪ ﺍﻣﺎ ﻣﺬﺍﻛﺮﻩ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻳﻚ ﺗﻔﻜﺮ ﺑﺮﺧﻼﻑ ﺣﺮﻛﺖ ﺍﻣﺎﻡ ﻣﻲﺩﺍﻧﻴﻢ.
ﺣﻀﻮﺭ ۹ ﺳﺎﻋﺘﻪ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﻫﺎ ﺩﺭ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎﻱ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ!
ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﻣﺸﺎﻭﺭ ﻭﺯﻳﺮ ﻭﺭﺯﺵ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﮔﻔﺖ: ﺳﻪ ﭘﻨﺠﻢ ﺍﻳﺮﺍﻧ ﻲﻫﺎ ﻭﻗﺖ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﻲ ﺭﺍ ﺻﺮﻑ ﻓﻴﺲ ﺑﻮﻙ ﻣ ﻲﻛﻨﻨﺪ. ﻓﺮﺍﺭﻭ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﻣﺤﻤﺪﺭﺿﺎ ﺭﺳﺘﻤﻲ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻛﻤﻴﺴﻴﻮﻥ ﻓﻀﺎﻱ ﻣﺠﺎﺯﻱ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﻭﺭﺯﺵ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ، ﺍﻓﺰﻭﺩ: ﺳﻴﺎﺳﺖﻫﺎ ﺑﺮ ﻣﺒﻨﺎﻱ ﺻﺮﻑ ﻭﻗﺖ ﻣﻄﻠﻮﺏ ﻭ ﻣﺘﻨﺎﺳﺐ ﺑﺎ ﻧﻴﺎﺯ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺭﺳﺎﻧﻪﻫﺎ ﻭ ﺷﺒﻜﻪ ﻫﺎﻱ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻭ ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﺳﺎﺯﻱ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﺷﺘﻐﺎﻝ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﺩﺭ ﻓﻀﺎﻱ ﻣﺠﺎﺯﻱ ﺍﺳﺖ. ﻭﻱ ﻣﺸﺎﻭﺭ ﻭﺯﻳﺮ ﻭﺭﺯﺵ ﻭ ﺟﻮﺍﻧﺎﻥ ﺑﺎ ﺑﻴﺎﻥ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﻫﺎ ﺍﺯ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎﻱ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ۹ ﺳﺎﻋﺖ ﺍﺳﺖ، ﮔﻔﺖ: ﺳﻪ ﭘﻨﺠﻢ ﺍﻳﺮﺍﻧ ﻲﻫﺎ ﺍﺯ ﻓﻴﺲ ﺑﻮﻙ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﻭ ﻭﻗﺖ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻬﻲ ﺭﺍ ﺻﺮﻑ ﺍﻳﻦ ﺷﺒﻜﻪ ﻣﻲﻛﻨﻨﺪ.
ﮔﺎﻑ ﺭﺣﻴﻢ ﻣﺸﺎیی ﺩﺭ ﻭﻋﺪﻩ ﺑﻬﺎﺭی
ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺭﺋﻴﺲ ﺩﻓﺘﺮ ﺭﺋﻴﺲﺟﻤﻬﻮﺭ ﺳﺎﺑﻖ ﻛﺸﻮﺭﻣﺎﻥ ﺩﺭ ﻧﺎﻣﻪ ﺍﻱ ﻛﻪ ﻣﻨﺘﺴﺐ ﺑﻪ ﻭﻱ ﺩﺭ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎﻱ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪﻩ، ﮔﺎﻑ ﺍﻣﻼﻳﻲ ﻋﺠﻴﺒﻲ ﺩﺍﺩ. ﺍﻳﻠﻨﺎ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺩﺭ ﺁﺳﺘﺎﻧﻪ ﺭﻭﺯ ﻧﻴﻤﻪ ﺷﻌﺒﺎﻥ ﻃﺮﻓﺪﺍﺭﺍﻥ ﺭﺣﻴﻢ ﻣﺸﺎﻳﻲ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺍﻱ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺷﺒﻜﻪﻫﺎﻱ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﻲ ﺑﻪ ﺍﺷﺘﺮﺍﻙ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺍﻧﺪ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺍﺭﺍﺩﺕ ﺍﻭ ﺑﻪ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﺭﻭﺍﻳﺖ ﻣ ﻲﻛﻨﺪ. ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﺣﺎﻝ ﮔﺎﻑ ﺍﻣﻼﻳﻲ ﺍﻳﻦ ﻧﺎﻣﻪ ﻭ ﺍﺷﺘﺒﺎﻩ ﮔﺮﻓﺘﻦ »ﺍﻛﺜﻴﺮ ﻭ ﺍﻛﺴﻴﺮ« ﺳﺒﺐ ﭘﺪﻳﺪ ﺁﻣﺪﻥ ﺑﺤﺚ ﻫﺎﻱ ﺯﻳﺎﺩ ﺩﺭ ﺭﺳﺎﻧﻪﻫﺎﻱ ﻣﺠﺎﺯﻱ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺍﺩﺑﻴﺎﺕ ﻓﺎﺭﺳﻲ ﺍﻛﺴﻴﺮ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﻲ ﺟﻮﻫﺮ ﺍﺳﺖ ﻭﻟﻲ ﺍﻛﺜﻴﺮ ﻣﻌﻨﺎﻳﻲ ﻧﺪﺍﺭﺩ.
ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﺖ ﺟﺪﻳﺪ ﻣﺤﺴﻦ ﺭﺿﺎﻳﻲ
ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺩﻓﺘﺮ ﻣﺤﺴﻦ ﺭﺿﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﺍﺭﺳﺎﻝ ﺍﻃﻼﻋﻴﻪ، ﺷﺎﻳﻌﺎﺕ ﺍﺧﻴﺮ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺳﭙﺮﺩﻥ ﻣﺴــﺌﻮﻟﻴﺖ ﺟﺪﻳﺪﻱ ﺩﺭ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻱ ﻣﺴﻠﺢ ﺑﻪ ﺩﺑﻴﺮ ﻣﺠﻤﻊ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻣﺼﻠﺤﺖ ﻧﻈﺎﻡ ﺭﺍ ﺷﺎﻳﻌﺎﺗﻲ ﻣﺒﻨﻲ ﺑﺮ ًﺗﻜﺬﻳﺐ ﻛﺮﺩ. ﺍﻳﻠﻨﺎ ﻧﻮﺷــﺖ؛ ﺩﺭ ﺗﻜﺬﻳﺒﻴﻪ ﺭﺿﺎﻳﯽ ﺁﻣﺪﻩ ﺍﺳﺖ: ﺍﺧﻴﺮﺍ ﺳﭙﺮﺩﻥ ﻣﺴﺌﻮﻟﻴﺖ ﺟﺪﻳﺪﻱ ﺩﺭ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻱ ﻣﺴﻠﺢ ﺑﻪ ﺩﺑﻴﺮ ﻣﺠﻤﻊ ﺗﺸﺨﻴﺺ ﻣﺼﻠﺤﺖ ﻧﻈﺎﻡ ﺩﺭ ﺭﺳــﺎﻧﻪﻫﺎ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﺷﺪﻩ ﻛﻪ ﺑﺪﻳﻨﻮﺳﻴﻠﻪ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻣﻲ ﮔﺮﺩﺩ. ﺍﻳﺸﺎﻥ ﻫﻤﺎ ﻥﻃﻮﺭ ﻛﻪ ﺑﺎﺭﻫﺎ ﺍﻋﻼﻡ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺳﺮﺑﺎﺯ ﺭﻫﺒﺮ ﻋﻈﻴﻢﺍﻟﺸﺄﻥ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﻣﻲ ﺩﺍﻧﻨﺪ ﻭ ﻫ ﻢﺍﻛﻨﻮﻥ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﻣﺸﺎﻭﺭﻩ ﻭ ﻛﻤﻚ ﺑﻪ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻱ ﻣﺴﻠﺢ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻫﻴﭻ ﺗﺼﻤﻴﻢ ﺩﻳﮕﺮﻱ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺿﺮﺏ ﻭ ﺷﺘﻢ ﭘﻨﺎﻫﺠﻮﻱ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﺩﺭ ﺟﺰﻳﺮﻩ ﻣﺎﻧﻮﺱ ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﻫﺎﻱ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﻲﺩﻫﺪ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻱ ﺍﻣﻨﻴﺘﻲ ﺟﺰﻳﺮﻩ ﻣﺎﻧﻮﺱ ﻳﻚ ﭘﻨﺎﻫﺠﻮﻱ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺑﺎﺯﻧﮕﺸﺘﻦ ﺑﻪ ﻣﺮﻛﺰ ﺍﻧﺘﻘﺎﻟﻲ »ﻟﻮﺭﻧﮕﺎﺋﻮ ﺷﺮﻗﻲ« ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﺗﻤﺎﻡ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﻜﻮﻣﺖ ﻧﻈﺎﻣﻲ ﻣﻮﺭﺩ ﺿﺮﺏ ﻭ ﺷﺘﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﻓﺮﺍﺭﻭ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺗﺎﺭﻧﻤﺎﻱ ﺷﺒﻜﻪ »ﺍﻱ. ﺑﻲ. ﺳﻲ« ﺍﻋﻼﻡ ﻛﺮﺩ ﻧﻴﺮﻭﻫﺎﻱ ﺍﻣﻨﻴﺘﻲ ﻳﻚ ﻣﺮﻛﺰ ﺍﻧﺘﻘﺎﻟﻲ، ﺍﻳﻦ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ ﺭﺍ ﺳﺎﻋﺖ ۲۲ ﺑﺎ ﺿﺮﺏ ﻭ ﺷﺘﻢ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻣﻜﺎﻥ ﺑﺎﺯﮔﺮﺩﺍﻧﺪﻧﺪ. ﻳﻚ ﻣﺒﻨﻊ ﻛﻪ ﻧﺎﻣﺶ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﺫﻛﺮ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﺍﻋﻼﻡ ﻛﺮﺩ ﻛﻪ ﺑﺮﺧﻲ ﺍﺯ ﻣﺎﻣﻮﺭﺍﻥ ﻣﻬﺎﺟﺮﺕ ﻣﺎﻧﻮﺱ ﺍﻳﻦ ﻓﺮﺩ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﺿﺮﺏ ﻭ ﺷﺘﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﺎ ﺟﺮﺍﺣﺖ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺑﻪ ﺑﺎﺯﮔﺸﺖ ﺑﻪ ﻣﺤﻞ ﺍﻗﺎﻣﺖ ﺧﻮﺩ ﻛﺮﺩﻧﺪ.
ﭼﻤﺮﺍﻥ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﺨﻨﺮﺍﻧﻲ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﺷﺪ
ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺭﺋﻴﺲ ﺷﻮﺭﺍﻱ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﺷﻬﺮ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺳﺨﻨﺮﺍﻥ ﻣﺤﻮﺭﻱ ﺳﺎﻟﮕﺮﺩ ﺭﺣﻠﺖ ﺍﻣﺎﻡ )ﺭﻩ( ﺩﺭ ﺑﺠﻨﻮﺭﺩ ﺳﺨﻨﺮﺍﻧﻲ ﻣﻲ ﻛﺮﺩ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻓﺖ ﻧﺎﮔﻬﺎﻧﻲ ﻓﺸﺎﺭﺧﻮﻥ، ﺳﺨﻨﺮﺍﻧ ﻲﺍﺵ ﻧﺎﺗﻤﺎﻡ ﻭ ﺳﺮﻳﻌﺎ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻳﺎﻓﺖ. ﻣﻬﺮ ﻧﻮﺷﺖ، ﻣﻬﺪﻱ ﭼﻤﺮﺍﻥ ﻛﻪ ﺳﺎﻋﺖ ۰۱ ﺻﺒﺢ ﭘﻨﺠﺸــﻨﺒﻪ ﺩﺭ ﺁﻳﻴﻦ ﺳﺎﻟﮕﺮﺩ ﺭﺣﻠﺖ ﺍﻣﺎﻡ )ﺭﻩ( ﺩﺭ ﻣﺴــﺠﺪ ﺍﻧﻘﻼﺏ ﺑﺠﻨﻮﺭﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺟﻤﻊ ﻣﺮﺩﻡ ﻭﻻﻳﺘﻤﺪﺍﺭ ﺍﻳﻦ ﺷﻬﺮ ﺳﺨﻨﺮﺍﻧﻲ ﻣ ﻲﻛﺮﺩ، ﺣﺪﻭﺩ ﺑﻴﺴﺖ ﺩﻗﻴﻘﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺷﺮﻭﻉ ﺳﺨﻨﺮﺍﻧﻲ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻓﺖ ﻓﺸﺎﺭ ﺍﺯ ﺣﺎﻝ ﺭﻓﺖ ﻭ ﺳﺮﻳﻌﺎ ﺑﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ ﺍﻣﺎﻡ ﺭﺿﺎﻱ ﺑﺠﻨﻮﺭﺩ ﻣﻨﺘﻘﻞ ﺷﺪ.
ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﺑﻪ ﻣﺴﺎﻓﺮﺍﻥ ﺍﻳﺮﺍﻧﻲ
ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺟﻤﻬﻮﺭﻱ ﺍﺳﻼﻣﻲ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﺑﻪ ﺷﺮﻛﺖﻫﺎ، ﺑﺎﺯﺭﮔﺎﻧﺎﻥ ﻭ ﻓﻌﺎﻻﻥ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﻛﺸﻮﺭﻣﺎﻥ ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺩﺍﺩ ﻣﺮﺍﻗﺐ ﻛﻼﻫﺒﺮﺩﺍﺭ ﻱﻫﺎﻱ ﻣﺘﻌﺪﺩ ﺍﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻛﺸﻮﺭ ﺟﻨﻮﺏ ﺷﺮﻕ ﺁﺳﻴﺎ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺑﺎﻧﻜﻮﻙ ﭘﺎﻳﺘﺨﺖ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻭﻗﻮﻉ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻣﺘﻌﺪﺩ ﻛﻼﻫﺒﺮﺩﺍﺭﻱ ﺍﻳﻨﺘﺮﻧﺘﻲ ﺩﺭ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﻭ ﺧﺴﺎﺭﺍﺕ ﻣﺎﻟﻲ ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺑﺮﺧﻲ ﺍﺯ ﺍﻳﺮﺍﻧﻴﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺭﺍﺑﻄﻪ، ﺑﻪ ﻫﻮﻃﻨﺎﻥ ﻫﺸﺪﺍﺭ ﺩﺍﺩ ﻣﺮﺍﻗﺐ ﻧﻘﻞ ﻭ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻣﺎﻟﻲ ﺧﻮﺩ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﻫﻤﻮﻃﻨﺎﻥ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻛﺮﺩ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﺍﻗﺪﺍﻣﻲ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻭﺍﺭﻳﺰ ﻭﺟﻪ ﺑﻪ ﺣﺴﺎﺏ ﻃﺮ ﻑﻫﺎﻱ ﺗﺠﺎﺭﻱ ﺧﻮﺩ ﺩﺭ ﺗﺎﻳﻠﻨﺪ ﻧﻜﺎﺕ ﺍﻳﻤﻨﻲ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﺟﺪﻱ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﻨﺪ. ﺗﻤﺎﺱ ﺑﺎ ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﺍﺻﺎﻟﺖ ﻭ ﻭﺟﻮﺩ ﺷﺮﻛﺖ ﻣﻮﺭﺩ ﻧﻈﺮ ﻭ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭﺳﻨﺠﻲ ﺁﻥ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺳﻔﺎﺭﺕ ﺍﻳﺮﺍﻥﺑ ﻪ ﺷﺮﻛﺖ ﻫﺎ،ﺑ ﺎﺯﺭﮔﺎﻧﺎﻥ ﻭ ﻓﻌﺎﻻﻥ ﺍﻗﺘﺼﺎﺩﻱ ﻛﺸﻮﺭﻣﺎﻥ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﻭﺍﺭﻳﺰ ﻫﺮﮔﻮﻧﻪ ﻭﺟﻬﻲ ﺗﺤﺖ ﻫﺮ ﻋﻨﻮﺍﻧﻲ ﺑﻪ ﺣﺴﺎ ﺏﻫﺎﻱ ﺍﻋﻼﻡ ﺷﺪﻩ ﻃﺮﻑ ﻣﻘﺎﺑﻞ ﺍﺳﺖ.
ﺷﻮﺧﻲ ﺗﻨﺪ ﺍﻛﺒﺮ ﻋﺒﺪﻱ ﺑﺎ ﺭﺋﻴﺲﺟﻤﻬﻮﺭ
ﺷــﻨﻴﺪﻩ ﺷــﺪ ﮐﻪ ﺍﻛﺒﺮ ﻋﺒﺪﻱ ﻛﻪ ﻫﻤﺰﻣﺎﻥ ﺑﺎ ﺷﺐ ﻣﻴﻼﺩ ﺍﻣﺎﻡ ﺩﻭﺍﺯﺩﻫﻢ )ﻋﺞ( ﻣﻴﻬﻤﺎﻥ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺧﻨﺪﻭﺍﻧﻪ ﺑﻮﺩ ﭼﻨﺪ ﺑﺎﺭﻱ ﺑﺎ ﺣﺴﻦ ﺭﻭﺣﺎﻧﻲ ﺭﺋﻴ ﺲﺟﻤﻬﻮﺭ ﺷﻮﺧﻲ ﻛﺮﺩ. ﭘﺎﺭﺳﻴﻨﻪ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺑﺎ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺑﻪ ﮔﺮﺍﻥ ﺷﺪﻥ ﺑﻨﺰﻳﻦ ﮔﻔﺖ: »ﻣﻬﻢ ﺍﻳﻦ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﺩﻡ ﻫﻤﻴﺸﻪ ﺑﺨﻨﺪﺩ. ﺣﺎﻻ ﺍﮔﺮ ﺑﻨﺰﻳﻦ ﻳﺎ ﺩﻻﺭ ﺑﺎﻻ ﻣ ﻲﺭﻭﻧﺪ ﻋﻴﺐ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﺗﺎ ﺍﻻﻥ ﭘﻮﻝ ﺩﺍﺩﻳﻢ، ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺑﻪ ﺑﻌﺪﺵ ﻫﻢ ﻣ ﻲﺩﻫﻴﻢ. ﺣﺎﻻ ﺩﺭﺳــﺖ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺁﻗﺎﻱ ﺭﻭﺣﺎﻧﻲ ﺍﻭﻟﺶ ﻛﻠﻴﺪ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩ، ﻭﻟﻲ ﻣﺜﻞ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻛﻠﻴﺪ ﺭﺍ ﮔﻢ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ. « ﺍﻳﻦ ﺑﺎﺯﻳﮕﺮ ﺧﻄﺎﺏ ﺑﻪ ﺗﻤﺎﺷﺎﮔﺮﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﺗﺸﻮﻳﻘﺶ ﻣ ﻲﻛﺮﺩﻧﺪ، ﮔﻔﺖ: »ﻣﻦ ﺑﻪ ﺟﺎﻱ ﺁﻗﺎﻱ ﺭﻭﺣﺎﻧﻲ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺗﺸﻜﺮ ﻣﻲﻛﻨﻢ. «
ﺗﻘﻮﻱ ﻗﺎﺋﻢ ﻣﻘﺎﻡ ﻧﻴﺴﺖ
ﺷــﻨﻴﺪﻩ ﺷــﺪ ﮐﻪ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﻣﺒﺎﺭﺯ ﺩﺭ ﭘﻲ ﺍﻧﺘﺸــﺎﺭ ﺧﺒﺮﻱ ﻣﺒﻨﻲ ﺑﺮ »ﺍﻧﺘﺼﺎﺏ ﺣﺠﺖ ﺍﻻﺳﻼﻡ ﺗﻘﻮﻱ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻗﺎﺋ ﻢﻣﻘﺎﻡ ﺍﻳﻦ ﺗﺸﻜﻴﻼﺕ ﺑﺎ ﺍﻛﺜﺮﻳﺖ ﺁﺭﺍ« ﺁﻥ ﺭﺍ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﻛﺮﺩ. ﺍﻟﻒ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺩﺭ ﭘﻲ ﺍﻧﺘﺸﺎﺭ ﺧﺒﺮﻱ ﻣﺒﻨﻲ ﺑﺮ ﺍﻧﺘﺼﺎﺏ ﺣﺠ ﺖﺍﻻﺳﻼﻡ ﻭﺍﻟﻤﺴﻠﻤﻴﻦ ﺗﻘﻮﻱ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﻗﺎﺋﻢ ﻣﻘﺎﻡ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﻣﺒﺎﺭﺯ ﺑﺎ ﺍﻛﺜﺮﻳﺖ ﺁﺭﺍ، ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﻣﺒﺎﺭﺯ ﺿﻤﻦ ﺗﻜﺬﻳﺐ ﺍﻳﻦ ﺧﺒﺮ ﻳﺎﺩﺁﻭﺭ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ ﺍﺧﺒﺎﺭﻱ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻭﺏ ﺳﺎﻳﺖ ﺭﺳﻤﻲ ﺍﻳﻦ ﺗﺸﻜﻞ ﻳﺎ ﺍﺯ ﻃﺮﻳﻖ ﺳﺨﻨﮕﻮﻱ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺭﻭﺣﺎﻧﻴﺖ ﻣﺒﺎﺭﺯ ﻣﻨﺘﺸﺮ ﻣ ﻲﺷﻮﺩ، ﺩﺍﺭﺍﻱ ﺍﻋﺘﺒﺎﺭ ﺍﺳﺖ.
ﺟﺎﻥ ﻛﺮﻱ ﻋﺼﺎ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺷﺪ
ﺷﻨﻴﺪﻩ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺳﺨﻨﮕﻮﻱ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺍﻣﻮﺭ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ ﺍﻋﻼﻡ ﻛﺮﺩ، ﺟﺎﻥ ﻛﺮﻱ ﻭﺯﻳﺮ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺍﻳﻦ ﻛﺸﻮﺭ ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻋﻤﻞ ﺟﺮﺍﺣﻲ ﺭﻭﻱ ﭘﺎﻳﺶ، ﻣ ﻲﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﻋﺼﺎ ﺭﺍﻩ ﺑﺮﻭﺩ. ﺍﻧﺘﺨﺎﺏ ﻧﻮﺷﺖ؛ ﺑﺎ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻋﻤﻞ ﺟﺮﺍﺣــﻲ »ﺟﺎﻥ ﻛﺮﻱ« ﺩﺭ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ، »ﺟﺎﻧﺎﺗﺎﻥ ﻓﻴﻨﺮ« ﺭﺋﻴﺲ ﺩﻓﺘﺮ ﻭﺯﻳﺮ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ، ﻭﻱ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺁﺧﺮﻳﻦ ﺗﺤﻮﻻﺕ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻳﻤﻦ، ﺳﻮﺭﻳﻪ، ﻋﺮﺍﻕ، ﺍﻭﻛﺮﺍﻳﻦ، ﻛﻮﺑﺎ ﻭ ﺗﻐﻴﻴﺮﺍﺕ ﺁﺏ ﻭ ﻫﻮﺍﻳﻲ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳــﺖ. ﻣﺎﺭﻱ ﻫﺎﺭﻑ ﺳﺨﻨﮕﻮﻱ ﻭﺯﺍﺭﺕ ﺧﺎﺭﺟﻪ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ ﺑﺎ ﺍﻋﻼﻡ ﺍﻳﻦ ﻣﻄﻠﺐ ﺍﻓﺰﻭﺩ ﺟﺎﻥ ﻛﺮﻱ ﺗﻠﻔﻨﻲ ﺑﺎ ﻭﻧﺪﻱ ﺷﺮﻣﻦ ﻣﻌﺎﻭﻥ ﺳﻴﺎﺳﻲ ﺧﻮﺩ ﻭ ﻣﺬﺍﻛﺮ ﻩﻛﻨﻨﺪﻩ ﺍﺭﺷﺪ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎﻳﻲ ﺩﺭ ﮔﻔﺖ ﻭﮔﻮﻫﺎﻱ ﻫﺴﺘ ﻪﺍﻱ ﺑﺎ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﺻﺤﺒﺖ ﻛﺮﺩﻩ ﻭ ﺩﺭ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﺁﺧﺮﻳﻦ ﺭﻭﻧﺪ ﻣﺬﺍﻛﺮﺍﺕ ﻗﺮﺍﺭ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳــﺖ. ﻭﻧﺪﻱ ﺷﺮﻣﻦ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺣﺎﺿﺮ ﺩﺭ ﻭﻳﻦ ﭘﺎﻳﺘﺨﺖ ﺍﺗﺮﻳﺶ ﺑﻪ ﺳﺮ ﻣ ﻲﺑﺮﺩ ﺗﺎ ﺩﺭ ﻣﺬﺍﻛﺮﺍﺕ ﻓﻨﻲ ﺑﻴﻦ ﻧﻤﺎﻳﻨﺪﮔﺎﻥ ﺍﻳﺮﺍﻥ ﻭ ﮔﺮﻭﻩ ۱+۵ ﻣﺘﺸــﻜﻞ ﺍﺯ ﺁﻣﺮﻳﻜﺎ، ﺭﻭﺳــﻴﻪ، ﺍﻧﮕﻠﻴﺲ، ﻓﺮﺍﻧﺴﻪ، ﭼﻴﻦ ﻭ ﺁﻟﻤﺎﻥ ﺷﺮﻛﺖ ﻛﻨﺪ.
** ایران
حذف بخشی از مصاحبه نوه امام با صداو سیما
«جماران» نوشت: «صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، شب گذشته دو فراز مهم از سخنان حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی را سانسور کرد که در سالهای گذشته بارها از سوی ایشان مطرح و برآن تأکید شده بود. این به روشنی میتواند نشانهای باشد بر امکان حذف و سانسور بیت امام و اندیشه امام خمینی(ره) در قرائتهای رسمی و تبلیغاتی صدا و سیما چه بسیار از سخنان امام خمینی(ره) که هرگز از صداوسیمای جمهوری اسلامی پخش نمیشود و چه بسیار از سخنان ایشان که بدون توجه به زمینه تاریخی آن مورد سوءاستفادههای فراوان در این به اصطلاح رسانه ملی واقع میشود. این پایگاه اطلاعرسانی و خبری افزوده است: «یکی از فرازهای حذف شده در مصاحبه یادگار امام، اشاره به تأکید ایشان بر ضرورت اخلاقی بودن جامعه و نقد بیادبیهای صورت گرفته در سالهای گذشته داشت.»
چهارشنبه؛ جلسه دوم محاکمه پلیسهای خاطی سعودی
معاون حقوقی کنسولی و امور ایرانیان وزارت خارجه با اعلام اینکه «سرکنسول کشورمان در نخستین جلسه محاکمه دو پلیس خاطی عربستان سعودی حضور داشت»، افزود: «جلسه بعدی محاکمه این دو پلیس چهارشنبه هفته آینده برگزار خواهد شد». به گزارش «ایرنا»، سیدحسن قشقاوی عصر پنجشنبه افزود: «به نظر میرسد جلسه محاکمه گذشته این دو پلیس خاطی خوب بوده و به نظر جلسه مناسبی برگزار شده است.» براساس آخرین گزارشها؛ مراکز قضایی عربستان اشد مجازات(اعدام) را برای دو پلیس خاطی درخواست دادهاند.
تکذیبیه دفتر محسن رضایی درباره یک شایعه
«تابناک» نوشت: «در روزهای اخیر در برخی شبکههای اجتماعی شایعهای به صورت گسترده منتشر شده بود که دکتر محسن رضایی به ریاست کل نیروهای مسلح منصوب شده است. ردیابی و پیگیری منبع پخشکننده این شایعه توسط «تابناک»، نشان میداد یک جریان سیاسی خاص با پخش این شایعه به دنبال ایجاد اختلاف در بین فرماندهان نیروهای مسلح کشور است... دفتر دکتر رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با آگاهی از چنین حرکتی سازمان یافته که برای تخریب روابط حسنه بین فرماندهان نظامی کشور با ایشان، صورت پذیرفته بود، با انتشار اطلاعیهای این شایعات را تکذیب و از عموم اهالی رسانه درخواست کرد که انتشار اخبار راجع به ایشان را فقط از مراکز اطلاعرسانی رسمی دبیر خانه مجمع یا سایت شخصی ایشان پیگیری کنند».
دو دروغی که درباره پروتکل الحاقی شنیده میشود
پایگاه خبری «تابناک» از دو دروغ مهمی که این روزها درباره پروتکل الحاقی شنیده میشود پرده برداشت؛ نخست اینکه پذیرش پروتکل الحاقی از سوی عراق باعث تسهیل حمله به این کشور شده است و دوم اینکه کشورهایی که برنامه جدی هستهای دارند، از پذیرش پروتکل الحاقی سر باز زدهاند، مگر کشورهایی که روابطی صمیمانه با امریکا دارند. این سایت درباره دروغ نخست نوشت: «رژیم بازرسیهای بسیار مداخلهجویانه علیه عراق از سال 1991 آغاز شده است، در حالی که پروتکل الحاقی در سال 1997 تهیه شده و کشور عراق پس از ساقط شدن صدام به پروتکل الحاقی پیوسته است». تابناک درباره دروغ دوم هم آورده است: «اصلیترین دولتهایی که پروتکل الحاقی را امضا نکردهاند، دولتهایی مانند رژیم اسرائیل، کره شمالی و پاکستان هستند که سلاح هستهای ساختهاند. تقریباً همه 48 کشور پیشرفته در حوزه دانش و فناوری هستهای، پروتکل الحاقی را اجرا میکنند. آرژانتین، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، چین، جمهوری چک، دانمارک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، قزاقستان، هلند، روسیه، آفریقای جنوبی، سوئیس، ترکیه، اوکراین، انگلیس و امریکا مهمترین اعضای این گروه هستند. علاوه بر این هند نیز در سال 2009 پروتکل الحاقی را پذیرفت. آرژانتین و برزیل ساز و کارهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای جلوگیری از گسترش سلاحهای هستهای را غیرعادلانه میدانستند و به ترتیب در سالهای 1995 و 1998 حاضر به پذیرش انپیتی شدهاند».
** شرق
پیام تسلیت مقاممعظمرهبری به مناسبت درگذشت آيتالله آصفي
پایگاه اطلاعرسانی مقاممعظمرهبری: در پي درگذشت عالم محقق و مجاهد، مرحوم آيتالله آقاي حاج شيخ مهدي آصفي، مقاممعظمرهبری پيام تسليتي صادر کردند. متن پيام مقاممعظمرهبری به اين شرح است: «بسمهتعالي؛ با تأثر و تأسف فراوان خبر درگذشت عالم محقق و مجاهد، مرحوم آیتالله آقاي حاج شيخ مهدي آصفي رحمهالله عليه را دريافت کردم. ايشان فقيهي نوانديش و متکلمي ماهر و نويسندهایی پُرکار و اثرگذار بود و دهها کتاب مفيد و ناظر به مسائل مورد ابتلا در حوزه عقايد و کلام و فقه، ثمره عمر بابرکت ايشان است. آن مرحوم همچنين در عرصه مبارزات سياسي و اجتماعي در عراق، از سابقهاي درخشان برخوردار بود و فکر سنجيده و تحليل عميق مسائل منطقه، در شمار ويژگيهاي اين شخصيت جامعالاطراف محسوب ميشد. زهد و بيرغبتي به تمتعات مادي و تنسپردن به معيشت و زيست فقيرانه طلبگي از خصوصيات برجسته ديگر اين روحاني عاليقدر بود. سالها تحمل زحمت نمايندگي اينجانب در نجف اشرف، حق بزرگي را از آن مرحوم برعهده اينجانب ميگذارد که اميد دارم لطف و رحمت الهي حقگزار همه خدمات علمي و ديني و اجتماعي ايشان باشد. به عموم بازماندگان ايشان و نيز به دوستان و ارادتمندان و مستفيدان از آن مرحوم، تسليت عرض ميکنم و علو درجات و رحمت و مغفرت حضرت احديت را براي ايشان مسئلت ميکنم». همچنین روز گذشته، پیکر آیتالله محمدعلی آصفی، نماینده مقاممعظمرهبری در نجف اشرف، پس از اقامه نماز میت توسط آیتالله مکارمشیرازی، از حرم مطهر حضرت معصومه(س) تا چهارراه شهدا تشییع شد. به گزارش ایسنا، این مراسم با حضور آیتالله جوادیآملی، آیتالله هاشمیشاهرودی، آیتالله خاتمی، امامجمعه موقت تهران، علما، روحانیان و عراقیهای ساکن قم برگزار شد. پیکر نماینده مقاممعظمرهبری در نجف اشرف، بنابر وصیتش قرار است برای خاکسپاری به نجف اشرف منتقل شود.
وزیر اطلاعات: عطوفت رهبری به ظریف را مکرر دیدهام
حجت الاسلاموالمسلمین سید محمود علوی، وزیر اطلاعات، گفت: مکرر در جلسات مقاممعظمرهبری با سران سهقوه، نوع عطوفت معظمله و اظهار اعتماد ایشان را نسبت به محمدجواد ظریف دیدهام. او با تأکید بر اینکه مذاکره با تیم ١+٥ ناشی از ضعف نیست بلکه ناشی از قدرت جمهوری اسلامی ایران است، گفت: باید با تحقق شعار سال از سوی مقاممعظمرهبری، ولایتمداری خود را ثابت کرد. وزیر اطلاعات یادآور شد: در مسئله مذاکرات، مقاممعظمرهبری با روشی حکیمانه فرمودند: ما اصل مذاکره را تأیید میکنیم و به تیم مذاکرهکننده ایرانی اعتماد داریم ولی به طرف مقابل اعتماد نداریم. او ادامه داد: تیم مذاکرهکننده ایرانی برای دستیابی به موفقیت نیاز به تشویق دارد، اما متأسفانه گروهی در داخل کشور بهجای اینکه دروازه حریف را هدف قرار دهند، به دروازه خودمان گل میزنند.
سرکرده النصره: جنگ با ایران را ادامه میدهیم
سرکرده گروهک «جبهه النصره» در گفتوگو با شبکه «الجزیره»، داعش را گروهکی نامشروع اعلام کرد و افزود راهحلی برای حل اختلافات گروهکش با داعش در آینده نزدیک نمیبیند. «ابومحمد الجولانی» در بخشی از گفتوگوی خود به ایران نیز پرداخت و ادعا کرد: «واردشدن ایران به منطقه با هدف بازگرداندن رؤیای امپراتوری فارسی است و ایران تشیع را ابزار رسیدن به آن قرار داده است». وی در ادامه با واردکردن اتهاماتی به ایران، گفت: «طبیعت تعامل ایران با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، با تعامل این کشور با حزبالله و نظامیان شیعه و انصارالله تفاوت دارد. اسد مملکتش را با دست خودش ساخت و سپس روابطش را با ایران محکم کرد، بهعکس حزبالله و انصارالله و غیره، ساخته دست خود ایران هستند». الجولانی در ادامه اتهامات خود، عنوان کرد: «آمریکا همان کسی است که دست ایران را در سوریه، عراق، یمن و لبنان باز گذاشت و واشنگتن در پشتِ پرده آشفتگیهای منطقه است و میخواهد ایران را به نیابت از خود به جنگ با اسلامگرایان بکشاند». وی درباره راهبرد النصره در این موضوع گفت: «به قطعکردن دست ایران در منطقه اکتفا میکنیم و اگر این موضوع کافی نبود، جنگ را به داخل ایران منتقل میکنیم».
:: موضوعات مرتبط:
خبرویژه روزنامه ها ,
,
:: بازدید از این مطلب : 806
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0